Adrian Fintling & Adrian Känngård

  & 

 

 

Så fick Adrian sitt namn.

Vi måste ju även berätta historien i hur vi kom på namnen som Adrian döpts till.

Det var min fru Marinelle som kom upp med namnkombinationen Lars Adrian Gordon, Lars efter mig själv, Gordon efter min far (Bengt Erik Gordon) och Adrian så som ett snyggt tilltalsnamn.

Detta hände faktiskt redan i maj månad då vi var i Dubai. Vår läkare som Marinelle gick till hade då vi gjorde ett ultraljud berättat att det faktiskt var en pojke, så vi bestämde oss för att hålla detta för oss själva men som det är så börjar man ju byta ut ”KIDO” som vi kallat ”det” för fram till den dagen, började nu skönjas så som en individ och då letar man ju efter lämpligt namn.

Adrian var ett namn som lät mycket fint och det passade även bra i mun som kombination av Lars Adrian Gordon, så som tilltalsnamn låter det också bra på både svenska som på engelska.

Men som med så mycket annat i livet, så fanns det ett men och en vis tvekan till just namnet Adrian. Jag och andra i vår familj hade i början av 90 talet en bekant vars namn var Adrian som kom från Holland. Dennes affärsframfart orsakade stor skada för både mig och andra inom familjen, men vem har i och för sig rätt att döma ut ett namn för att en person inte på sätt som man bör gjort rätt för sig – således fanns det en tvekan till just namnet Adrian.

Under sommaren 2002 kom en god vän på besök till Bullerbo från Örebro, Anders Fintling och med sig hade han sin son Adrian. 

När vi nu träffades på Bullerbo och då vi åt vår första middag tillsammans berättade jag för Adrian Fintling att vi funderar på namnet Adrian om vi skulle få en son, men att jag var tveksam inför namnet.

Nu när vi träffat Adrian Fintling som är en sån fin grabb och som visar sig vara en så fin gentleman då beslöt vi att blev det en son, då skulle han få namnet Adrian.

Så ni kan ana att Adrian blev stolt då han fick höra att vår son skulle få namnet Adrian. Här intill kan ni se en stolt kille Adrian som försiktigt bär sin namne Adrian.

Tack Adrian Fintling för att du givit oss inspirationen till att namnge vår son till samma fina namn som du har.

 

Gå tillbaka till Adrians startsida
Åter till Startsida

© Känngård 2002
06-mar-04 19:23:49